Двама са загинали при катастрофи от началото на годината в Монтанско

Двама са загинали при катастрофи от началото на годината в Монтанско 36 тежки катастрофи са регистрирани на територията на област Монтана през първите три месеца на годината.
Загинали са 2-ма граждани, а 57 са ранени. Двете жертви на тежки ПТП са на територията на РУ Монтана и РУ Лом.
При тежките инциденти на пътя най-голям е броят на страничните сблъсъци между МПС – 7 бр., с 9 пострадали. Следват челните сблъсъци между МПС – 5 бр., 1 загинал гражданин и 14 ранени. През тримесечието 4-ма водачи са се блъснали в дърво, при което са пострадали 5 души. При ПТП-та са ранени 4-ма пешеходци. При 3 преобръщания на МПС-ва извън пътното платно е загинал 1 гражданин, а 3-ма- са ранени. 
Двама водачи са блъснали в крайпътно съоръжение, двама – в предпазна ограда, 2-ма са се преобърнали с автомобилите си на пътното платно, а двама са се ударили отзад. През тримесечието един водач се е блъснал в скат, блъснат е един велосипедист. Регистрирано е ПТП при блъскане на пътно превозно средство във влак, с един пострадал и сблъсък между МПС под ъгъл, с 4-ма пострадали.
Несъобразена скорост с пътните условия остава водеща причина за тежките ПТП в областта – 15 тежки ПТП. През тримесечието са регистрирани 2 отнемания на предимство на пешеходци.
17.04.2019, 12:21 часа
1400 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha