Работата на община Чупрене е блокирана заради ареста на кмета Ваньо Костин

Работата на община Чупрене е блокирана заради ареста на кмета Ваньо Костин Работата на общинската администрация в Чупрене е блокирана, след като кметът Ваньо Костин беше задържан на 9 април след акция на специализираната прокуратура по обвинения за длъжностни престъпления. 
"В момента общината функционира много трудно. Не могат да се извършват парични преводи към доставчици и фирми, които са извършили някакви услуги, не може да се разплащат пари от каса, защото няма кой да подписва документите, не могат да се издават заповеди за отпуски, назначения, освобождавания. Обслужването на гражданите, доколкото можем, го правим. Данъчната служба работи, служба ГРАО, техническа служба, доколкото нещата не зависят от подписа на кмета", съобщи секретарят на общината Асен Джунински.
За да се излезе от тази ситуация, е необходимо да бъде определен заместник на кмета, но процедурата за това не е съвсем изяснена. Над 1100 от 1800-те жители на община Чупрене са се включили в подписка в подкрепа на Ваньо Костин, която е внесена в специализираната прокуратура. Утре апелативният специализиран съд ще гледа отново мярката за неотклонение на задържания в ареста кмет. 
17.04.2019, 16:47 часа
1329 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha