Община Борован ремонтира пътища за над 6 милиона лева

Община Борован ремонтира пътища за над 6 милиона лева На 17 април 2019 година община Борован подписа дългоочаквания договор за извършване на строително ремонтни дейности на общинска четвъртокласна пътна мрежа на територията на общината. През  месец февруари кметът на община Борован инж. Десислава Тодорова подписа договор с Държавен фонд „Земеделие“ за финансиране на проект “Реконструкция на общинска четвъртокласна пътна мрежа в община Борован – пътища в община Борова“ по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малки по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програма за  развитите на селските райони /ПРСР/, съфинансирана от Европейски земеделски фонд за развитите на селските райони /ЕЗФРСР/. По проекта се предвижда да бъдат ремонтирани следните четвъртокласни пътища: 
•    село Борован, ул. „Иван Вазов“ –1000 м.  
•    село Добролево до село Сираково общо- 1400 м.
•    село Малорад, ул. „Г. Димитров“ от моста до границата със село Рогозен  общо -1343,51м.
•    село Сираково ул. „Г. Димитров“, ул. „Иван Вазов“, ул. „Ерменко“ и границата до село Рогозен общо – 2300 м.
•    село Нивянин ул. „Димитър Илиев“, ул. „Иван Нивянин“ и ул. „Максим Горки“ общо – 2251,93м.
•    село Нивянин ул. „Лазар Петров“, ул. „Иван Нивянин“ общо 1730м.  
Ще бъде изградена и подземната тръбна мрежа за широколентов интернет по горепосочените участъци, което включва: направа на изкоп, полагане на тръбите, поставяне на сигнална лента, оформяне на шахти на чупките, зариване на изкопа. Целта е, когато след време се изгражда интернет мрежата, да не се разковат новоизградените пътища.  
След  дълго обжалване на процедурата от фирма, участвала в обществената поръчка, община Борован спечели дела на две инстанции – Комисия защита на конкуренцията и Върховен административен съд, които се произнесоха, че проведената обществена поръчка е законосъобразна и са спазени всички изисквания на ДФЗ. 
Община Борован подписа договор с избрания изпълнител за строително ремонтни дейности. Срокът на договора е до февруари 2021 година, а общото сума за реализирането  възлиза на около 6 300 000 лева. 
 
18.04.2019, 13:02 часа
1513 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha