Жители на Своге са недоволни от ремонта на пътния участък след тежката катастрофа

Жители на Своге са недоволни от ремонта на пътния участък след тежката катастрофа Жители на Своге са недоволни от ремонта на пътния участък, на който при катастрофа загинаха 20 души. Според тях новата мантинела не е сложена добре и е много опасна за пешеходците. Хората твърдят, че не по целия път е сменен горният слой на настилката. А според прокуратурата именно некачественият асфалт е една от причините за трагичния инцидент от преди осем месеца. 
В четвъртък прокуратурата привлече като обвиняеми още 7 души по случая. Първоначално с обвинение се сдоби само шофьорът на автобуса. 
„Нашите протести не бяха за оставки. Ремонтите, които бяха направени, не са качествени. Пешеходните тротоари нямат изход. Опасно е. Бяха обещали, че ще направят пасарелки, липсват пешеходни пътеки и то на места, където минават деца”, заяви протестиращата Камелия Димчева. Тя допълни, че след инцидента ограничението в района е променено на 30 км/ч.
Недоволните казаха още, че не е сменена настилката на целия участък. „Те ремонтираха само 800 м. Има още какво да се желае и да се постигне. Трябва да се вземат мерки преди да е станал следващ инцидент”, категорични са протестиращите.
„На работната среща поставихме въпроса за мантинелата. Не мога да кажа защо е направено така, че да се налага прескачане. Наистина е опасно, защото хората се движат по платното. Тези недомислици трябва да се оправят час по-скоро”, заяви зам.-кметът на община Своге Валентин Михайлов.
Председателят на Научно-техническите съюзи в транспорта Ясен Ишев коментира, че водачите не спазват ограничението в участъка. „Вина за състоянието на този участък има изпълнителят на проекта, изпълнителят на надзора и тн. По веригата има пропуски в работата”, каза още Ишев.  По думите му повече не трябва да се допускат грешки в ремонтите на пътните участъци. 
Според пътният експерт Иван Стателов подменената пътна настилка вероятно не е направена по най-новите и съвременни разбирания за асфалтополагане.
19.04.2019, 09:12 часа
731 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha