Мъж и жена към медици: Няма да излезете живи, ако майка умре

Мъж и жена към медици: Няма да излезете живи, ако майка умре Районната прокуратура във Велико Търново предаде на съд жена и мъж за закана с убийство на медицински екип в отделението по хемодиализа при МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов“ в града. 
Б. М. и М. К. се заканили с убийство спрямо д-р С. М. - началник ОАИЛ, д-р Г. Д. - лекар специалист невролог, старша медицинска сестра Л. И., медицинска сестра Д. Р. и медицинска сестра Е. В., с думите: „Ако не спасите майка ми, от стаята живи няма да излезете“, „Няма да излезете живи, ако майка умре!“. Това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му - престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. с ал. 1 от НК, съобщиха от сайта на прокуратурата. На 22.01.2019 г. майката на обвиняемите, била приета в отделение за хемодиализа, като преди това се оплакала, че не се чувства добре. Около 10 минути след включването ѝ към диализния апарат състоянието ѝ се влошило.
Докато медицинският екип извършвал реанимационни мероприятия по отношение на жената обвиняемите няколкократно отваряли вратата на залата.
Държали се агресивно. Крещели на медиците да не напускат залата докато не спасят майка им и ги заплашвали, че ако не я спасят, няма да излязат живи от залата. Междувременно, въпреки усилията на медицинския екип да я спаси, жената починала. Наложило се да се потърси съдействие на служителите на РУ гр. Велико Търново. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.
19.04.2019, 11:57 часа
865 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha