Болницата във Враца остана без лекарства, сапун и тоалетна хартия

Болницата във Враца остана без лекарства, сапун и тоалетна хартия Елементарни хигиенни материали липсват в отделенията на многопрофилната болница за активно лечение „Христо Ботев” във Враца. От близо 2 месеца лекарите, медидинските сестрите и санитарите събират пари, за да купят сапун, веро и тоалетна хартия. 
„Трагедията тук е голяма. Представете си при какви условия сме принудени да работим, щом в отделенията няма елементарните хигиенни консумативи. От месец и половина сме принудени да отделяме от заплатите си, за да ги купуваме. Събираме по лев от всеки, за да купим санитарни материали, салфетки, дори чували за боклук. За проблема сме алармирали ръководството на лечебното заведение, но мерки не се взеха”, спроделят медицинските сестри в лечебницата. 
Проверка на място установи, че липсата на сапун и тоалетна хартия не са единствения проблем в отделенията. В спешните шкафове освен лейкопласт, бинтове и марли, липсват и редица медикаменти. Доставките са рядкост и това принуждава персонала да кара пациентите сами да си купуват от превързочните материали до всякакъв вид лекарства и абокати. Съпротива от страна на болните няма, тъй като сами се убеждават, че шкафове на отделенията са празни.
Подобно е положението и в болничната аптека. За пореден месец в нея липсват жизненоважни лекарства. Обяснението на болничното ръководство е, че от централния склад няма зареждане.
Междувременно напрежението около изплащането на трудовите възнаграждения на този етап е затихнало. Белите престилки са в очакване на превод на аванс. Забавяне има, но то е в рамките на няколко дни.
19.04.2019, 13:42 часа
1054 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha