В Борован се разбраха за съставите на членовете на СИК за евроизборите

В Борован се разбраха за съставите на членовете на СИК за евроизборите За първи път благодарение на кмета на община Борован инж. Десислава Тодорова представителите на политически партии успяха да се договорят на общинско ниво относно съставите на членовете на СИК в община Борован.
Днес в кабинета на кмета, се проведе насрочена среща за определяне състава на членовете на СИК на територията на общината във връзка с провеждането на изборите за Европейски парламент на 26 май 2019г. На срещата се явиха упълномощени представители на политически партии и коалиции от партии.  
За ПП ГЕРБ –Цезар Пенчев;  Валентина Петрова; Коалиция "БСП за България" –Петър Станев  и Петър Цветковски; Коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ – Марин Цветков; Партия ДПС –Десислава Марковска; Партия ВОЛЯ – Иво Николаев Петков; ПП "Реформаторски блок" – Евгения Вельовска;  КП "България Без Цензура" - Иглика Сълковска.
Водещ на заседанието бе инж. Десислава Тодорова. Служители от общината -  Цветелина Масларска и Инна Палибачийска, запознаха присъстващите с разпоредбите на изборния кодекс, с Решение №150-ЕП от 11.04.2019г. на ЦИК и Решение 13ЕП/12.04.2019 на РИК Враца. Присъстващите представители на политически партии и коалиции от партии постигнаха съгласие за разпределението на членовете във всички СИК на територията община Борован.
Съгласно методиката за определяне съставите на СИК, разпределението на членовете на комисиите е следното: ПП „ГЕРБ” –24, КП „БСП за България“ – 20, КП „Обединени патриоти“ – 10, ПП „ДПС“ – 10, ПП „Воля“ – 10, КП „Реформаторски блок“ – 1, КП „България без цензура, ВМРО-БДН, Земеделски народен съюз, Движение Гергьовден“ – 1 представител.

 
19.04.2019, 15:40 часа
2347 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha