Първи тур на президентските избори в Северна Македония

Първи тур на президентските избори в Северна Македония В Северна Македония днес гласуват на първия тур за избор на президент на страната.
Основните претендентите за поста са трима - Стево Пендаровски, издигнат от широка коалиция с участието на управляващия СДСМ, Гордана Силяновска - подкрепената от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ и Блерим Река - номинация на Алианса на албанците и партията Беса.
По данни на Държавната изборна комисия право на участие в изборите днес имат 1 милион 808 хиляди 131 души. Те ще могат да дадат своя глас в разкритите 3 хиляди 480 секции в цялата страна. Протичането на изборите в Северна Македония ще се следи от над 3 хиляди местни и над 400 чуждестранни наблюдатели.
Преди изборите председателите на щабовете на тримата претенденти за президентския пост отправиха призив за провеждане на честни и демократични избори. Към него се присъедини и премиерът Зоран Заев, който апелира и за активно участие на сънародниците си в днешното гласуване и в насрочения за 5 май втори тур.
В Северна Македония днес се провеждат и избори за кмет в Охрид, Дебър и Ново село.
Изборният ден започва в седем часа местно време (8 ч българско) и продължава до 19.
21.04.2019, 15:00 часа
786 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha