Жена се събуди след 27-годишна кома

Жена се събуди след 27-годишна кома Мунира Абдула от Обединените арабски емирства се е възстановила от 27-годишна кома, в която изпаднала след пътно произшествие, съобщи Би Би Си.
Жената била на 32 години, когато автомобилът, с който пътувала, се блъснал в автобус през 1991 г. Тя била на задната седалка и държала 4-годишния си син Омар в ръцете си. Той получил само драскотини, защото майката го защитила от удара, но тя била с тежка мозъчна травма.
Мунира Абдула била прехвърляна в различни болници в ОАЕ и в чужбина. През април 2017 година семейството получило субсидия за лечение в Германия. Жената била оперирана и непрестанно трябвало да бъде на физиотерапия, за да не атрофират мускулите й, пише 24 часа. През юни 2018 година, седмица преди изписването, тя се раздвижила. Това изглежда било предизвикано от скандал в стаята й, в който участвал синът й. Изглежда Мунира Абдула усетила, че той е застрашен и започнала да издава неясни звуци. След три дни извикала сина си по име, а после казала имената и на своите братя и сестри. Когато се събудила, тя с трудност отговаряла на въпросите на лекарите и казала стихове от Корана.
С времето Мунира Абдула станала по-комуникативна. Сега отново е преместена в болница за физиотерапия и рехабилитация в страната си. В доклад на болницата от миналия месец се казва, че "тя може да общува, особено в познати ситуации".
"Причината, поради която споделих тази история с хората, е никога да не губят надежда по отношение на близките си, не мислете, че са мъртви, когато се намират в такова състояние," каза Омар пред в. "Нешънъл", който се издава в ОАЕ.
24.04.2019, 10:16 часа
882 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha