Хакери източиха парите за лечение на жена в инвалидна количка

Хакери източиха парите за лечение на жена в инвалидна количка Хакери източиха банковата сметка на жена в инвалидна количка и откраднаха 2600 лв. Преди ден Ивелина Димитрова от русенското село Тръстеник разбрала, че в едната от сметките й са останали стотинки.
Жената събирала парите за лечение и рехабилитация с надеждата да проходи. Ивелина изработва гривни и така успяла да събере парите, които обаче й били откраднати.
„На 23-ти април си влязох в пощата. Видях неприятен имейл, в който пишеше, че съм достигнала лимита си и не мога повече да пазарувам. Проверих и видях 6 транзакции, които не съм направила аз. Имам и дарителска, и лична сметка. За щастие от банката ми обясниха, че парите от дарителската сметка няма как да бъдат източени”, разказа в ефира на „Здравей, България”, измамената Ивелина Димитрова. Тя каза още, че веднага е позвънила в клона на банката, който я обслужва. „По телефона ме пренасочиха към софийски номер. От клона в София ми предложиха да блокирам картата. Аз се съгласих. Посъветваха ме да предам картата и да подам молба за оспорване на транзакциите. Пуснах и жалба до ГДБОБ, за да сигнализирам за кибератака.
Според онлайн банкирането сумата е изтеглена от чужбина, като всяка транзакция е от различен адрес. Тя допълни, че от банката са й гарантирали, че ще възстановят сумата, която е изтеглена от банкирането.
 
25.04.2019, 09:29 часа
293 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha