Задължително ли е да пробвате анален секс

Задължително ли е да пробвате анален секс Ново проучване показва, че мъжете и жените гледат различно на начините и причините да правят анален секс. Някои го обичат, други не могат да го понасят, някои са пробвали, а други само са си мислили за това. Днес аналният секс постепенно се изключва от списъка на забранените за обсъждане теми, пише woman.bg. При това обаче причините, които тласкат младите жени да правят анален секс, далеч невинаги са разумни. Това показва скорошно проучване на британски учени. Те събрали информация за това кога и как се стига до анален секс, анкетирайки 130 хетеросексуални мъже и жени на възраст от 16 до 18 години. Установили, че мъжете и жените имат много различно отношение към аналния секс.
В изказванията на мъжете аналният секс се свързва с насладата и със сексуалното поведение в стил „мачо“. А жените казват, че ги е страх от физическа болка и от лоши последици за репутацията им. Мъжете често споменават, че са искали анален секс, подражавайки на сцени от порнофилми, както и заради това, че аналното проникване е по-приятно от вагиналното. Жените от своя страна най-често казват, че това е доставило удоволствие на партньора им.
И мъжете, и жените са съгласни, че дамите са правили анален секс не по своя инициатива и че са предполагали, че ще ги заболи. Ако пък отказвали анален секс, много се терзаели заради това. Формулировката „ако пробваш, ще ти хареса“ често се споменавала като начин да се убеди партньорката. При това много от участниците в проучването не знаели, че при анален секс лесно се предават венерически заболявания. В проучването участвала доста ограничена група хора, така че споменатите мнения разбира се не важат за всички мъже и жени, особено ако става въпрос за по-възрастни хора с постоянен дългогодишен партньор. И все пак има върху какво да се позамислим.
Например за вредните стереотипи и половите роли, които са свързани с представите ни за аналния секс. Интересът към аналния секс нараства. Доктор Кристин Милрод (сексолог и секс терапевт) обяснява това явление с влиянието на порнографията. Според нея обаче е важно да не забравяме, че порнографията изобщо не е средство за сексуална просвета и че това, което се показва в порнофилмите, често е абсолютно нереалистично.
Далеч не всички жени обичат аналния секс. На някои им доставя удоволствие, за други е болезнена практика. Най-важното обаче е, че аналният секс никога не бива да се превръща в нещо, което правите по принуда. Основният съвет на доктор Милрод е да не се поддавате на натиск от страна на партньора, ако не сте готови за това или просто не искате да пробвате.
03.05.2019, 10:00 часа
2689 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha