Проверяват язовирите и дигите на Дунав във Видинско

Проверяват язовирите и дигите на Дунав във Видинско Регулярен оглед на хидро-техническите съоръжения, стопанисвани от "Напоителни системи“, се извършва на територията на област Видин. Сред проверяваните обекти са корекции на реки, Дунавски диги, язовири и съоръжения за отводняване. За момента няма повод за притеснение относно състоянието и безопасността на обектите, уточни главният инженер на дружеството в крайдунавския град Боян Михайлов.
"Има свободен обем в язовирите, дигите са в добро състояние, контролира се положението, обикалят нашите хора. Дружеството отговаря за 8 язовира - "Кула", "Рабиша", "Полетковци", "Ушане", "Дреновец", "Божурица", "Бяла Рада" и "Неговановци". Дунавските диги на територията на област Видин са 37 км."
От МОСВ припомнят, че кметовете на населените места са длъжни да осигурят проходимост на речните коридори, а извън населените места задачата е на областните управители. За дигите и речните корита отговарят „Напоителни системи“. АПИ на свой ред трябва да огледа мостовите съоръжения.
01.05.2019, 13:25 часа
745 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha