Поднесоха венци на паметника на загиналите руски летци в село Малорад

Поднесоха венци на паметника на загиналите руски летци в село Малорад Кметът на община Борован инж.Десислава Тодорова заедно с кмета на село Малорад посрещнаха третия секретар към посолството на Руската федерация в България Александър Сичов и представители на руския клуб от Бяла Слатина. 
Официалната визитав Малорад е по повод наближаващия 9 май - Денят на обединена Европа и Денят на победата. В знак на почит и уважение тържествено бяха поднесени венци и цветя на паметника на загиналите руски летци през Втората световна война намиращ се в селото.
Гости на събитието бяха зам.-кмет на община Борован Илияна Донкова, Таня Петкова - секретар на общината, общинският съветник Цезар Пенчев, директори на детски градини и училища.
Празнична програма изнесоха децата от детска градина „ Юрий Гагарин“ в село Малорад и ученици от ПГ“Коста Петров“ в село Борован.
Думи в знак на почит и уважение към загиналите край селото руски летци при изпълнение на служебния си дълг бяха отправени от инж. Тодорова. В словото си тя подчерта, че двата народа имат многовековни исторически взаимоотношения, и че паметникът и паметта за загиналите държи постоянна връзката на село Малорад с Русия през всички изминали години и е част от връзката между България и Русия.


 
07.05.2019, 16:55 часа
1998 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha