Дузпа в продълженията сложи точка на спора между "Славия" и "Ботев" /Враца/

Дузпа в продълженията сложи точка на спора между "Славия" и "Ботев" /Враца/ "Славия" ще се изправи срещу "Етър" във финалния плейоф за седмото място, след като победи Ботев (Враца) с 1:0. Двата тима не успяха да си вкарат гол в редовното време и в продълженията Цветелин Чунчуков донесе успеха на "белите" с гол от дузпа. Това се случи в 9-ата минута на първото 15-минутно продължение, като до положението се стигна след нарушение на Валери Домовчийски срещу Давид Муньос. Нападателят задържа леко испанеца, който пък се свлече в наказателното поле и спечели 11-метров наказателен удар за тима си. Първата среща между двата отбора във Враца завърши 0:0 и с общ резултат 1:0 Славия излезе като победител в това съперничество. Така отборът на Златомир Загорчич ще играе срещу "Етър", който по-рано елиминира "Локомотив" (Пловдив) с общ резултат 3:0 от двете срещи.
Гостите се намираха в отлична серия и нямаха загуба от 3 март, когато допуснаха поражение с 0:2 от "Лудогорец" в Разград. От тази дата до днес врачани записаха 5 победи и 4 равенства в първенството в Първа лига.
Лошата новина за треньора Сашо Ангелов бе отсъствието на крилото Петър Атанасов, който пропусна и първата среща заради контузия, която не е отшумяла.
Колегата му Златомир Загорчич имаше повече проблеми със състава. Той не можеше да разчита на контузилия се във Враца Радослав Кирилов. Дарко Тасевски пък бе на резервната скамейка, след като не успя да се възстанови напълно от травмата, която получи във Враца. Македонецът влезе в игра в хода на мача, след което отново напусна контузен.
На вратата отново застана ветеранът Георги Петков, който беше избран за Играч на мача в първата среща. Атаката отново бе водена от намиращия се в страхотна форма Чунчуков.
Срещата започна на много високо темпо, като бързи атаки се редяха ту пред едната, ту пред другата врата, но без сериозен успех за някой от двата тима. В 14-ата минута Славчо Шоколаров опита интересен удар от движение, който излезе в аут.
Две минути по-късно Георги Йомов направи два сериозни пропуска. Футболистът на "белите" бе намерен зад гърба на защитата на "Ботев". Крилото стреля, но вратарят Красимир Костов успя да спаси удара. Топката отново попадна в Йомов, който въпреки че имаше цялата врата пред себе си, стреля в средата , където Илия Миланов подложи крак и изчисти.
В 34-ата минута Преслав Петров направи сериозна грешка в защита, подценявайки топка, подадена в предни позиции. Емил Стоев се възползва от това, но не успя да преодолее вездесъщ Георги Петков. В 38-ата минута Красимир Костов направи страхотно спасяване при удар на Йомов от далечна дистанция. В 44-ата минута Владислав Узунов стреля над вратата след подаване на Георги Йомов.
В началото на второто полувреме удар на Цветелин Чунчуков по земята не затрудни Краси Костов. Преслав Петров направи нова сериозна грешка в защита в 56-ата минута, която Симеон Мечев не успя да накаже, стреляйки в аут. В 75-ата минута прекрасно подаване от левия фланг по земя не бе засечено първо от Чунчуков, а след това и от Йомов.
В последната минута от редовното време удар на Мартин Кавдански с глава излезе в аут. В добавеното време Георги Гълчев направи много важна намеса, хвърляйки се пред краката на Чунчуков, който можеше да донесе победа на "белите".
Така двата отбора влязоха в продължения, в които "Славия" успя да стигне до гола. Цветелин Чунчуков бе точен от дузпа в 99-ата минута, отсъдена за нарушение на Валери Домовчийски срещу Давид Муньос. Нападателят задържа защитника, който се свлече на земята, а главният съдия отсъди 11-метров наказателен удар.
В 114-ата минута наставникът на "Славия" Златомир Загорчич бе изгонен заради отправена реплика към главния съдия Драганов.

"Славия" - "Ботев" 1:0

1:0 Чунчуков (99)

"Славия": Георги Петков, Ертан Томбак, Милен Гамаков, Давид Муньос, Преслав Петров, Георги Йомов, Славчо Шоколаров, Янис Карабельов, Димитър Велковски, Владислав Узунов, Цветелин Чунчуков;

"Ботев": Красимир Костов, Андреас Васев, Валери Домовчийски, Венцислав Керчев, Георги Вълчев, Даниел Генов, Емил Стоев, Илия Миланов, Мартин Кавдански, Милан Вушорович, Симеон Мечев

Главен съдия: Драгомир Драганов
10.05.2019, 23:00 часа
1898 1
Коментари

Гошо вратарчето

11.05.2019, 13:18 часа
Няма по-голям изкуфел пенсионер от мен честно да ви кажа, освен, че се карам на мойте играчи, вече толкова съм си загубил акъля, че се карам и на нападателите от противниковия отбор,че бият удари към мен.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha