Отровен мед заля пазара

Отровен мед заля пазара Последната партида мед на пазара не просто е със съмнително качество, а е направо отровна. Това разкриват производители, запознати с проблема. Според тях природният продукт е бъкан с отрови заради масовото третиране с хербициди на земеделските култури срещу плевели.
„Пчелите кацат върху напръсканите със силни химикали растения, а после пренасят отровата направо в кошера”, обясняват най-елементарно специалистит. Така пчелите събират ГМО заедно с прашеца на такива растения. Отравянето на пчелите масово причинява т.нар. глифозат, който е вид хербицид, с който пръскат тревата.
За жалост, няма как да познаете дали медът в буркана е качествен, или съдържа вредни вещества, предупреждават специалистите. Вредният продукт обаче нито на външен вид, нито на цвят и дори на вкус не показва дали съдържа вредни вещества. За да се разбере дали природният продукт е с добро качество и отговаря на критериите, трябва да мине през изследване. Това може да се направи единствено при желание на производителя. В централната лаборатория към Агенцията за безопасност на храните се правят такива, но потърпевшите се налага да платят от собствения си джоб, за да се установи дали в медът е отровен с хербицид. Следят се общо около 10 показателя като вкус, цвят, полен, захароза, водно съдържание.
 
12.05.2019, 16:00 часа
1320 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha