ДПС е против Десислава Танева като министър, иска оставката на цялото правителство

ДПС е против Десислава Танева като министър, иска оставката на цялото правителство ДПС е против Десислава Танева като министър на земеделието, иска оставката на цялото правителство, стана ясно след персоналната промяна в състава на Министерския съвет, гласувана от парламента. Въпреки смяната на земеделския министър, ситуацията и моделът си остават същите, заяви депутатът  от ДПС Халил Летифов.
В кулоарите на парламента Летифов обясни пред медиите защо петима депутати от ДПС са били против оставката на Порожанов и избирането на Танева. Парламентът гласува рокадата заедно.
Летифов посочи, че ако гласуването е било поотделно, то от ДПС щяха да гласуват за оставката на Порожанов и против избирането на Десислава Танева за министър. За ДПС това правителство трябва да си ходи.
„Това е мнозинство на националисти и популисти. Тъй като решението за оставката и за избирането на новия министър са в едно, ние за това гласуваме против правителството и против това решение. Но ако бяха отделно, щяхме да сме „за“ оставката и „против“ новия министър“, обясни Летифов. Той посочи, че въпреки смяната, ситуацията и модела си остават същите.
„От първия ден сме казали, че това правителство с това мнозинство е вредно за страната. И две години сме свидетели на тези популизми и национализми“, каза още Летифов.
По думите му, БСП също е част от модела на национализма и популизма. Той призова Нинова да каже защо поведението на социалистите е такова, защо залитат по национализма и популизма, изчерпали ли са управленската си програма и предложенията за алтернатива. Те са част от този модел, заключи депутатът от ДПС.
15.05.2019, 13:15 часа
2500 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha