Родолюбиви ученици организираха зрелищен спектакъл в Мездра

Родолюбиви ученици организираха зрелищен спектакъл в Мездра Своеобразен начин да покажат обичта си към българското и гордостта си с героите на България са намерили група тийнейджъри от ПГ по микропроцесорна техника в Правец.
Идеята за създаването на мултимедийния спектакъл „Мистерията на България – почувствай българското“ е провокирана от впечатляващото тържество на 19 февруари пред паметника на Левски в Мездра. Паметната общоградска изява, събрала множество ученици и граждани, и прочувственото слово на кмета на общината инж. Генади Събков впечатляват изключително трима тинейджъри от Мездра.
Инициатор на зараждащата се идея да потърсят атрактивна форма да кажат „Обичаме българското, горди сме с героите и можем да ви го покажем по нашия начин“ е младият ентусиаст Генчо Драголов. Намерението на тинейджърите прераства в мащабен спектакъл, обхващаш цели исторически периоди, представени пред публиката чрез мултимедийна презентация.
Днес групата се състои от 25 силно мотивирани млади творци, които пеят, танцуват, рецитират, представят сценки и се стремят да предадат на публиката своите послания, да я направят съпричастна и активна към проблемите на младото поколение – мислещо, търсещо и действащо:
- Пишем бъдещето в историята и историята в бъдещето;
- Не на Терминал 2;
- Ние сме млади и искаме тук и сега своето бъдеще.
Режисьор на мултимедийния спектакъл е Стефан Борисов.
На представлението присъстваха кметът на Мездра инж. Генади Събков, ентусиазирани млади хора, граждани.
Мултимедийната изява зареди публиката с позитивизъм и надежда, че България ще оцелее, щом младите хора я носят в сърцата си.
15.05.2019, 15:57 часа
818 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha