Кобилкина: Има три типа връзки

Кобилкина: Има три типа връзки Обикновено изневеряваме, за да открием нещо ново и най-вече, за да открием себе си чрез партньора до нас. Изневярата обаче не е краят на света. Често жените прощават на партньора си и преоткриват своята сексуалност.
За изневярата и секса разговаряме с психоложката Наталия Кобилкина. Според нея има три типа връзки. 
При единия тип водещо е физическото - тази връзка не продължава дълго, а само докато има физическо привличане. 
Вторият тип връзка е на ментално ниво, когато разбираме, че този човек е подходящ за нас според социални признаци - тази връзка продължава обикновено, докато децата пораснат. Едва тогава партньорите може да се разделят. 
Третият тип връзка е духовна - когато усещаш, че този човек е твоята сродна душа и ти е хубаво с него на всички нива. Тази връзка може да е вечна. Рядко обаче хората се срещат на това ниво, затова често се оказваме в ситуация, в която я търсим, дори и след брака.
Обикновено в по-млада възраст не знаем какво точно искаме и лекомислено се обвързваме. Това според Наталия е една от причините да има много разводи.
Тя смята, че е нормално 30-40-годишни семейни да поемат риск и да правят опити да търсят щастието с нов човек.

Любовницата провокира интерес у мъжа
Когато мъжът обича една жена, той се чувства отговорен за нея и е склонен да живее само с нея. Това, което понякога го води към изневяра, е стремежът на мъжката му природа към нещо ново и непознато. Това не означава, че търси нова жена, той търси непозната емоция във връзката си. Изневерява, когато потребностите му не са задоволени. В момента, в който съпругата му започне да задоволява всички негови потребности, той може да прекрати другата връзка. А когато двама души се съберат след изневяра, сексът им става уникален.  Психоложката твърди, че те вече не се притежават, а се преоткриват по нов начин. Жената обикновено прощава изневярата, защото търси вината в себе си, в съмненията си, че може би не му е дала достатъчно. След изневярата тя започва да му дава всичко в по-големи количества, за да го спечели отново. И така се случва, че любовницата се превръща в катализатор за подобряване на връзката. Съветът на Кобилкина към жените е да разнообразяват сексуалните си взаимоотношения, като за това има и различни начини. Разнообразието в любовните игри усилва усещанията в секса и за двамата.  Наталия съветва жената да не възприема партньора си като даденост и самата тя да не му създава усещане, че я притежава. Любовницата проектира у мъжа несигурност и това му създава интерес. Той знае, че не е негова и в един момент може да го напусне. Когато жената е незадоволена, първо отива в работата и започва да работи като луда. Ако това не се получи, тя отдава цялото време на децата си, ако и това не я удовлетвори, тя започва да търси романтична връзка. Като целта й е не просто секс, а романтика. Но за да получи това, което търси, е готова да плати с тялото си.

Изследовател и контрольор
Всеки човек има в себе си изследовател и контрольор. Изследователят е доминиращ при малките деца. Те откриват нови неща, всичко им е интересно и всичко искат да опитат. Контрольорът е този, който ни казва - “това е опасно, това не го познавам, щом не го познавам няма да го пробвам”. С възрастта има тенденция ролята на контрольора да се увеличава, а тази на изследователя да намалява. Затова и често жените, които не получават оргазъм по време на секс, лесно получават оргазъм при мастурбация. Тогава вътрешният контрольор намалява, защото тогава не е важно как изглеждаме и какви звуци издаваме. Контрольорът обикновено спира насладата от оргазъм. За да оправим сексуалните си отношения, най-добре е да освободим изследователя в себе си и да не контролираме оргазмите си.

“Какво би било, ако” е магичен израз в секса
Кобилкина съветва да полагаме повече усилия в сексуалните си взаимоотношения, тъй като нещата не се случват сами. Трябва да работим над себе си, над своите комплекси и задръжки, да се научим да отпускаме тялото си, да позволим да се наслаждаваме и да казваме желанията си. Тя споделя с нас един магичен израз в секса и той е “какво би било, ако”. Добре е да си казваме какво би било, ако аз съм куртизанка, какво би било, ако аз свършвам много лесно. В такъв случай жената не поема отговорност. “Какво би било, ако аз...” е уникална формула, защото с нея ти не поемаш отговорност и в същото време позволяваш на фантазията ти да се развихри. Влизането в тази роля се получава много лесно, защото ти не си такава. Но какво би било, ако си.

Идеалната любовница според мъжете
Според проучване, направено сред мъже, идеалната любовница трябва на първо място да обича своето тяло. На второ - да е нежна преди секс, страстна по време на секс и да не го закача след това. Третото е лесно да говори за своите желания. Четвъртото е да свършва лесно и да дава обратна връзка, че сексът с него й харесва, както и да му показва благодарност, за да се чувства мъжът оценен.
17.05.2019, 11:00 часа
1048 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha