Паволче ще е домакин на фестивал на патриотичното творчество

Паволче ще е домакин на фестивал на патриотичното творчество Първи фестивал на патриотичното творчество „С ботевски пламък в сърцето” ще се проведе в село Паволче и с него ще се отбележат 10 години от поставянето на възпоменателния знак на Кървавия камък в памет на загиналите ботеви четници в местността „Бигора”. Пъстрият празник ще се състои на 18 май, от 10:00 ч., в двора на ОУ„Христо Ботев”.
Фестивалът е част от проявите, посветени на 143-тата  годишнина от подвига на Христо Ботев и неговата чета. Организатори на събитието са Народно читалище „Фар 1930” с. Паволче и кметството на населеното място. Провежда се с финансовата подкрепа на Фонд „Култура“ към oбщински съвет-Враца.
Първият фестивал на българската патриотична песен, есе и стихове, посветени на българските възрожденци, загиналите за свободата и в името на България, има конкурсен характер. До момента са постъпили над 60 заявки за участие от 22 читалища от общините Враца, Борован, Бяла Слатина, Вършец, Мизия и Мездра, групи и състави от училища от Враца, Бяла Слатина и село Девене,  както и от Клуба на пенсионера „Шарено герданче“.
Близо 300 ще са участниците в патриотичната надпревара, които ще се състезават в три категории авторски написани тематични есета; изпълнения на патриотични стихотворения и песни.
16.05.2019, 13:58 часа
449 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha