Проверяват автомивка в Монтана за замърсяване на река Огоста

Проверяват автомивка в Монтана за замърсяване на река Огоста Мъж от Монтана вдигна институциите накрак заради нова автомивка в града, която замърсявала водите на река Огоста, научи агенция BulNews. 
Сигналът е подаден до Регионалната инспекция по околната среда и водите. От доносът до еколозите става ясно, че от новоизградената автомивка „Корнер“до Черния мост в Монтана излиза тръба, която е поставена в коритото на река Огоста. От тръбата във водите на реката се изливала съмнителна течност, съобщил мъжът. 
Веднага след сигнала бил сформиран екип от еколози и експерти от регионалната лаборатория, които отишли да направят проверка на посоченото мястото. При проверката е установено, че водите от автомивката се заустват в градската канализационна система на Монтана. Полевият тест не показал превишения на допустимите норми, но екоинспекторите взели водна проба за анализ.
 
17.05.2019, 08:30 часа
4648 1
Коментари

от Монтана

17.05.2019, 09:02 часа
Злобата на хората и най-вече на конкуренцията край няма. Една хубава мивка на самообслужване да направят, където да не ти одират кожата и веднага се появяват "загрижени" граждани, които се опитват да я приключат.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha