Министърът на културата откри юбилейното издание на Националния фестивал на малките театрални форми във Враца /снимки/

Министърът на културата откри юбилейното издание на Националния фестивал на малките театрални форми във Враца /снимки/ Министърът на културата Боил Банов откри юбилейното 30-то издание на Национален фестивал на малките театрални форми /НФМТФ / Враца 2019 и 9-тия Международен фестивал на NETA/ New European theatre action/. Той заяви, че това е най-качественият фестивал в цялата страна и пожела на добър час на актьорите.
Заместник-кметът Петя Долапчиева връчи поздравителен адрес от името на кмета Калин Каменов, на директора на Драматично-куклен театър във Враца – Анастас Попдимитров. „Огромна чест е че, в навечерието на Ботеви дни, градът ни се превръща в столица на театралното изкуство. Днес Враца става културен център, обединяваш хиляди артисти от страната и чужбина. Поздравявам участниците и им желая здраве, вдъхновение и много успехи. Вярвам, че всеки от творческите колективи ще плени публиката!“, се казва в поздравителния адрес на кмета Калин Каменов. На официалното откриване присъстваха и заместник-кметът Мария Попова, народен представител,общественици, актьори, културни дейци и граждани.
В юбилейната програма, на двата театрални фестивала, които ще продължат до 22 май, са включени общо 17 български и чуждестранни спектакъла.
На четири сцени във Враца, любителите на театралното изкуство ще се насладят на постановки от България, Румъния, Грузия, Словения, Хърватия и Македония.
Завесата на най-стария театрален фестивал в България бе вдигната с постановката „Тобелия“ на танцовия театър от Любляна и драматизацията по повест на Ф.М. Достоевски – „Красавицата и княза“.
17.05.2019, 09:28 часа
794 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha