Пребиха до смърт 86-годишен в дома му

Пребиха до смърт 86-годишен в дома му На 13 май в дома си в безпомощно състояние е намерен 86-годишен варненец, В.А.К. Транспортиран е до болница, където е починал. По тялото му са установени следи от насилие. Надлежна експертиза е констатирала, че няма причинна връзка между тях и фаталния изход, а смъртта е настъпила като следствие от други процеси, свързани с общото му силно увредено здравословно състояние.
В резултат на проведени активни оперативно издирвателни мероприятия под прякото ръководство на дежурен прокурор от ОП Варна, от оперативните служби и разследващите органи на ОДМВР Варна, е установено, че приживе пострадалият е бил обект на физическо посегателство с интензитет и насоченост, годни да причинят смъртта му, но самото то е останало недовършено пряко волята на извършителя. Същият е локализиран и арестуван на 16.05.2019 г.
С постановление от 17.05.2019 г. е повдигнато обвинение на Т.И., на 30 години, от Варна, за опит за убийството на В.К. и за извършена кражба на портфейл с документи и пари, собственост на жертвата. Правната квалификация на деянията може да бъде прецизирана в рамките на разследването. Ако тя не бъде променена до внасяне на делото в съда и ако Т.И. бъде признат за виновен, го грози наказание лишаване от свобода от десет до двадесет години.
По искане на наблюдаващия прокурор, на 17.05.2019 г. обвиняемият И. е задържан под стража. Определението на ОС Варна подлежи на инстанционен контрол пред АС Варна.
 
18.05.2019, 16:20 часа
1269 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha