Важно за пчеларите! Ето къде ще пръскат тази седмица

Важно за пчеларите! Ето къде ще пръскат тази седмица Съгласно разпоредбата на чл.8, ал.2 от Наредба 13 от 26 август 2016 г. за мерките за опазването на пчелите и пчелните семейства от отравяне и начините за провеждане на растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни дейности, община Борован уведомява населението и всички пчелари, че ще се проведат растителнозащитни  мероприятия  с наземна  техника както следва: 
•    На 22 май от 8 до 10 часа ще бъдат третирани царевицата и слънчогледът в землището на село Добролево от ЗП Павел Бешировски - Враца. Препаратите, които ще бъдат използвани, са „Шадоу експрес“ и „Капрено“. 
•    Между 25 и 27 май за времето от залез слънце до 10 часа сутринта пък „Трейд Марк Консулт“-Рогозен  ще пръска от въздуха пшеницата около село Малорад с инсектицид „Циперфор“ и фунгоциди „Танго супер“/“опус Топ“, „Дует Ултра“ и „Приаксор“.
Да се вземат мерки за опазване на хора, животни и пчелни семейства – призовават от община Борован.  
 
20.05.2019, 14:13 часа
419 1
Коментари

!!!

20.05.2019, 14:52 часа
Абе това да не е овца че да я вържа на цинджира , кажи ми къде в ЕС пръскат със самолет! Може да пръскаш след 17 часа до 05,00 часа и може да си сложиш фарове на самолета ако немаш GPS.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha