Черно-бели фотоси представят бита на хората от Северозападна България

Черно-бели фотоси представят бита на хората от Северозападна България Авторска фотокнига, свързана с населените места и бита на хората от Северозападна България, издаде Светослав Иванов, бивш учител и настоящ енергетик към АЕЦ "Козлодуй" ЕАД. Проектът на автора се нарича „КОНТРАСТИ“ и включва черно-бели фотографии от землището на околните на Козлодуй градове и села. Когато липсват цветове, детайлите изникват на преден план, разказва Иванов.
"Спонтанно възникна тази идея. Снимал съм в региона, когато имаше различни мероприятия. Самата книжка е А5 формат, не е голямо издание. Тя е сборник с фотографии от землищата на селата Златия, Цибър, Бутан, Спанчевци, Бърдарски геран, както и градовете Оряхово, Козлодуй и Лом. Снимките не са единствено портретна фотография, но и пейзажи. Снимките са в черно-бяло, за да констрастират. Виждат се нещата по друг начин. Изпъкват детайли, чувства и емоции. Подчертавам идеята на този вид фотография".
Книгата е разделена на пет глави. Първата глава включва празници, фестивали и панаири. Третата глава акцентира върху пазара, отразен чрез улична фотография. Снимките са запечатани по начин, показващ бита на земляците около нас, казва още Светослав Иванов.
Очаква се през следващия месец авторът да представи своята книга в Козлодуй.
"Две години и половина събирах снимките. В началото на годината седнах и почнах да ги обратовам. Няколко корекции претърпя целия този труд. Трябваше да избера и най-силните снимки. В моя личен профил има информация за книгата. Работя за разпространението. Надявам се на 10 юни молбата ми към Дома на енергетика да бъде одобрена, за да представим книгата".
Авторът не е учил фотография, тя му е хоби. Споделя, че фотографията му остава мечта, а всяка една снимка събужда у човека емоция./БНР
20.05.2019, 15:56 часа
857 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha