Вижте новите почетни гражданини на Враца и кои ще грабнат награда за заслуги

Вижте новите почетни гражданини на Враца и кои ще грабнат награда за заслуги Общинският съвет ще решава кой да е „Почетен гражданин на Враца“ и при кои изявени личности да отиде „Наградата на Враца“, научи агенция BulNews. Докладната, която ще бъде гледана другата седмица, е внесена от кмета Калин Каменов, който е председател на комисията по наградите.
От 5 предложения за удостояване със званието „Почетен гражданин на Враца”, комисията се е спряла на проф. Пенка Маринова за значителен принос за утвърждаване на града като академичен и образователен център и посмъртно на Огнян Бенински за значителен принос в областта на строителството и изграждане на съвременна градска среда.
Предложенията за „Награда на Враца” за 2019 година са 3 - Евелина Васкова за значителен принос в научно-техническата област и социална ангажираност в обществено значими каузи; Сашо Ангелов за развитието на футбола и спорта в община Враца и Олга Младенова за развитие на културния живот в община Враца.
На свои две редовни заседания комисията по наградите реши тази година наградите на Враца да не са придружени с парична сума. 
21.05.2019, 08:23 часа
2612 1
Коментари

Тъпо, тъпо, тъпо

21.05.2019, 09:23 часа
Тъп чиновническо-български манталитет и - да награждават някого ПОСМЪРТНО?! Бре, недоразумения, човек има нужда от признание приживе, да се радва докато е жив! Стига с тази порочна практика, посмъртно ги награждавате всяка година! Помен ли правите?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha