Закрито училище в Паволче става модерен център

Закрито училище в Паволче става модерен център Сградата на бившето училище "Христо Ботев" в село Паволче ще бъде дарена на министерството на образованието и науката, решиха общинските съветници на Враца на извънредно заседание. 
Очаква се просветното ведомство да инвестира над 1 милион лева за създаването на първия в страната Национален център за православно, екологично и патриотично образование. До решението се стигна след постъпило писмо от страна на министъра на образованието Красимир Вълчев, който е поискал от местната власт сградата на закритото училище.
По време на извънредното заседание кметът на община Враца Калин Каменов заяви, че това е възможност Враца да е първата община в страната с пилотен образователен модел. Кметът на село Паволче – Емил Василев коментира, че желанието на жителите на населеното място е сградата да бъде обновена и в нея да се обучават млади хора от различни градове в България.
Идеята е в Националния център да се провежда възпитателна програма за учениците от цялата страна, в подходяща среда и напълно обновена материално-техническа база. 
21.05.2019, 10:09 часа
1402 1
Коментари

Стоян

21.05.2019, 12:15 часа
за 4 години сега ли измислихте кога идат избори да се хвалите това по рано требваше се направи та хорта ада го видят през тия 4г. добре правите ми направете така из селата че много училища така гният и грабят вашите избиратели мдаа господа управници
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha