Въоръжени гардове вардят прокурорите по делото на Очите

Въоръжени гардове вардят прокурорите по делото на Очите Двамата обвинители от Специализираната прокуратура Калин Близнаков и Георги Банков, които наблюдават делото срещу Димитър Желязков-Митьо Очите, са с цивилна въоръжена охрана. Причината за това са заплахи за живота им от страна на подсъдимия.
Делото срещу гангстерския бос и ръководената от него престъпна група трябваше да започне днес в Специализирания съд. Поради неявяването на един от подсъдимите обаче то беше отложено, пише "Трафик". 
Липсващият Юмер Кадир Мехмед е пуснат с парична гаранция от 1000 лв. и не се знае къде се намира в момента. Съдът нареди той да бъде издирен. Според процедурата първо ще се провери дали се намира в затворите в страната, след което ще бъде обявен за национално издирване.
Освен това съдът смята, че мярката за неотклонение на Юмер трябва да бъде изменена в задържане под стража, ако в крайна сметка той бъде открит.
По отношение на охраната на спецпрокурорите, според съда тя няма отношение с досъдебното производство.
С оглед на доводите на защитата за пристрастност обаче , съдът ще изиска справка от главния прокурор дали има образувани досъдебни производства на територията на цялата страна срещу подсъдимите за заплахи и закани към обвинителите, които твърдят че са заплашвани.
Желязков, неговата дъщеря и още десет лица са предадени на съд за множество тежки престъпления, включително рекет, палежи и изнудване.
Ако вината им бъде доказана в съда, те могат да отнесат присъди до 15 години лишаване от свобода.
 
21.05.2019, 13:10 часа
1272 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha