Пъстро шествие, 25-метров трибагреник и откриване на паметник-чешма за 24 май във Враца

Пъстро шествие, 25-метров трибагреник и откриване на паметник-чешма за 24 май във Враца С празнично шествие, водено от представителен блок деца, спечелили награди и медали от национални и международни конкурси ще започне отбелязването на  24 май - Денят на българската просвета и култура и славянската писменост във Враца. В пъстрата колона ще се включат още мажоретен състав, духовата музика, ученици, педагози, граждани. И тази година през централната улица в града ще премине 25-метров трибагреник, който ще бъде пренесен от 60 ученици.
Цветното дефиле ще тръгне от площад „Македония“ в 10 часа., ще премине по бул. „Никола Войводов“ и ще се насочи към монумента на светите братя Кирил и Методий пред сградата на общинска администрация, където ще бъде дадено началото на тържеството по повод 24 май.
След официалното честване на Деня на българската просвета и култура и славянската писменост, ще бъде открит паметника-чешма, в памет на бележития врачанин - кинорежисьорът Людмил Кирков. На събитието ще присъства и актьорът Филип Трифонов, изиграл главната роля във филма, сниман във Враца, „Момчето си отива“.
В рамките на празничния ден, от 20 часа, пред паметника на великия революционер – Христо Ботев, ще бъдат официално открити Ботеви дни 2019. Веднага след това пред сцената пред община Враца ще започне концертът на „Фондацията“.
В 21.30 часа, пред сградата на читалище „Развитие“, за трета година ще бъде представено уникално светлинно-звуково шоу, посветено на 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.
21.05.2019, 16:47 часа
1106 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha