Некоректни работодатели от Врачанско изплатиха над 60 бона забавени заплати

Некоректни работодатели от Врачанско изплатиха над 60 бона забавени заплати Некоректни шефове от Врачанско са изплатили на работниците си забавени заплати в общ размер на 60 830 лева през миналия месец, научи агенция BulNews. Това е станало благодарение на намесата на Инспекцията по труда. Заплатите са били забавени за дълъг минал период, като основните заборчнели шефове си остават шивашки предприятия и здравни заведения.
При проверки на инспекторите през месеца са установени общо 463 нарушения във врачанските фирми, като най-много са за липса на документация, работно време, ползване на почивки и за бавене на заплатите на работниците. За установените нередности инспекторите са дали на фирмите 444 задължителни предписания, отстранили са трима работника и са спрели три неизправни машини и съоръжения.
На работодателите, нарушили закона, са съставени 15 акта за обща сума от 23 500 лева, като през месеца са влезли в сила и стари 14 наказателни постановления за 10 000 лева.
През април са проверени 102 предприятия във всички отрасли на икономиката, като в 8 от тях инспекторите са влезли за първи път. В четири от проверените предприятия служителите на инспекцията по труда са проверявали сигнали за нередности от работници.
22.05.2019, 08:21 часа
1390 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha