Пастир открадна камион да се повози и го заби в къща в Мездренско

Пастир открадна камион да се повози и го заби в къща в Мездренско Леко почерпен пастир, откраднал камион и катастрофирал в къща в Мездренско, бе изправен на подсъдимата скамейка, научи агенция BulNews. Делото срещу 59-годишния Н.К. се гледа преди дни в районния съд в железничарския град, където магистратите му наложиха условна присъда от 8 месеца затвор.
От документите по процеса става ясно, че случката е станала на 8 юли миналата година в село Моравица. Докато Н.К. минавал покрай паркирания камион „спонтанно“ решил да се повози. Той видял, че ключовете били оставени на таблото и веднага се метнал на седалката, въпреки, че нямал шофьорска книжка и никога не е управлявал такова превозно средство. 
Точно когато потеглял, малолетният син на мъжа, който ползвал камиона, го видял и бързо казал на баба си какво е станало. Тя веднага скочила да уведоми сина си за кражбата, но в този момент видяла как след като бил изминал едва около 20 метра, камионът се блъснал в оградата на съседна къща. 
От силния трясък на улицата се събрали всички съседи, които видели как пастирът слиза от камиона с лице, обляно в кръв. Н.К. започнал да се мие в намираща се наблизо локва, а когато хората го попитали какво е направил отвърнал невъзмутимо: „Е нищо, исках да се повозя“. 
Хората веднага съобщили за инцидента на тел.112 и на място пристигнал екип на полицията в Мездра, които тествали с дрегер, като уредът отчел едва 0.26 промила алкохол. На мъжа била направена и психиатрична експертиза, която показала, че е „примитивен, с твърде ниска интелигентност“.
За постъпката си освен условната присъда Н.К. трябва да заплати и разноските по делото в размер на 764.20 лева. Определението може да се обжалва пред врачанския окръжен съд. 
 
24.05.2019, 08:50 часа
7102 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha