Поздрав на кмета на Борован по случай 24 май

Поздрав на кмета на Борован по случай 24 май Уважаеми ученици, учители и абитуриенти,
скъпи дейци на българската книжовност, просвета и култура,
Най-сърдечно Ви поздравявам с 24 май – празника на българската просвета, култура и на славянската писменост!
24 май е символ на духовност и традиция, ден на признателност към делото на братята Кирил и Методий. Азбуката, сътворена от тях, е най- ценното наследство за България и за другите славянски народи. Днес буквите на България са азбука на Европа и ние имаме пълното право да се гордеем с дълбоките си корени, с блестящия талант на дейците на българската просвета и култура, с интелектуалния потенциал на нацията.
Днешният ден ми дава повод да изразя своето уважение и признателност към всички Вас - българските учители, българските творци и културни дейци.  
Нека, както поколения българи преди нас, да ценим високо културата, просветата и науката, да опазим своята писменост, извисен дух и стремеж към знания и напредък!
Пожелавам Ви успехи в усилията да съхраните и да развиете културната идентичност на българската нация и  да продължите да работите с воля, упоритост и професионализъм в името на българското образование.
На Вас, скъпи ученици, пожелавам да помните своя род и език, да отстоявате идеите на Кирил и Методий за равнопоставеност на народите и за толерантност към различията!
Желая на всички учители, ученици и абитуриенти здраве, много енергия и сили, защото Ваша е отговорната мисия да съхранявате духовните ни ценности, да ги развивате и утвърждавате.
Честит празник!
Кмет на община Борован
Инж. Десислава Тодорова
 
24.05.2019, 09:15 часа
722 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha