До края на август ще има комплекс за мини футбол на колодрума във Видин

До края на август ще има комплекс за мини футбол на колодрума във Видин До края на август ще приключи изграждането на комплекса за мини футбол на колодрума във Видин. Инвестицията е на Българския футболен съюз. За да бъде реализирана, общинският съвет е учредил безвъзмездно право на строеж върху имота в полза на Българския футболен съюз за срок от 25 години, каза кметът Огнян Ценков. Заедно с изпълнителния директор на БФС Борислав Попов той извърши оглед на ремонтните дейности:
"Ще изградим с европейски средства две игрища за мини футбол. Ще бъде облагородено. Ще бъде построена съблекалня с медицински кабинет, с конферентна зала. Това е по проект на Българския футболен съюз."
Стойността на проекта е около 400 хиляди лева. Включва терените с изкуствена трева, осветление, седалки и изграждане на съблекални, каза изпълнителният директор на БФС Борислав Попов:
"Българския футболен съюз осъществява програма за изграждане на комплекси за масов футбол на територията на цялата страна. Всички тези комплекси са две или три игрища за мини футбол, плюс съблекални, седалки за зрители, когато пристигат родители, да гледат децата. Идеята на тези мини комплекси е да се подпомогне развитието на детско- юношеския футбол. Комплексите са с изкуствена трева. Всичките са с осветление, което позволява след тренировките на децата да може да се ползва и от широката футболна общественост."
След изтичане на срока за ползване, комплексът ще бъде върнат безвъзмездно но общината, каза Борислав Попов.
24.05.2019, 14:25 часа
1001 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha