Община Борован отпразнува 24 май с шествие

Община Борован отпразнува 24 май с шествие Община Борован организира честване на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май. Тържеството започна в 10 часа с празнично шествие, в което ще участваха всички детски градини, основни училища, професионалната гимназия по транспорт, както и културните институции – читалищата на община Борован.
Манифестацията, предвождана от духова музика тръгна от Професионалната гимназия по транспорт и се изви чак до площада пред НЧ“Цани Иванов“ село Борован. Децата и учениците от всички детски градини и училища на територията на общината, както и самодейците от читалищата се събраха на площада да почетат празника на славянската писменост и култура. Кметът на община Борован инж. Десислава Тодорова приветства всички.
Днес от местната управа връчиха награди на изтъкнати дейци на културата, на образованието и в други дейности в социално икономическия живот, които са допринесли за развитието на общината. Една от наградите е „Учител на годината“ и се връчва днес на 24.05.2019г. Всяка образователна институция в община Борован е номинирала кандидат за връчване на приз „Учител на годината“. Инж. Десислава Тодорова връчи престижния приз и красиви букети на всички номинирани учители.
Тържеството продължи с песни, танци и стихове представени от децата и учениците от всички детски градини и училища в общината.
- Учител на годината в Детска градина „Тошка Петрова“с.Борован е Силвия Тодорова Ангелова
- Учител на годината в Детска градина „Юрий Гагарин“с.Малорад е Йорданка Димитрова Стефанова
- Учител на годината в Основно училище "Отец Паисий" село Борован е Евгения Цветанова Коцовска;
- Учител на годината в Основно училище “Св.Св.“Кирил и Методий“с.Добролево е Тинка Петрова Дончева;
- Учител на годината в Основно училище “Св.Св.“Кирил и Методий“с.Малорад е Сирма Петрова Печовска
- Учител на годината в Професионална гимназия по транспорт „Коста Петров“ село Борован е инж. Снежана Ангелова Иванова.
След тържеството инж. Тодорова организира коктейл в чест на всички учители и културни дейци.

 
24.05.2019, 15:36 часа
530 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha