50-годишнината на училище "Иван Вазов" отбелязаха в Берковица

50-годишнината на училище "Иван Вазов" отбелязаха в Берковица С голям празничен концерт берковското основно училище "Иван Вазов" отбеляза своя половинвековен юбилей. Препълненият салон на читалище "Иван Вазов" в Берковица събра поколения учители и ученици, родители, граждани, обединени от спомените, традицията и благодарността.
Тържеството уважиха народният представител Илиян Тимчев, председателят на общински съвет Берковица Иван Иванов, кметът Милчо Доцов, кметът на Монтана Златко Живков, представители на Министерството на образованието и на Регионалното управление на образованието в Монтана.
Директорът на учебното заведения Ваня Младенова се обърна с вълнение към всички: 
"Има нещо величаво в народното дело да създадеш училище, да вградиш в него мечтите си, да му вдъхнеш неповторим дух, да го превърнеш в традиция и най–трудното – с любов да го предадеш на поколенията да го развиват и пазят, да продължават делото. Такова благородно дело е нашето училище. Благодаря на всички бивши и настоящи директори, колеги, ученици и родители, че създадоха и творят и днес историята, настоящето и бъдещето на нашето любимо училище."
Директорът награди с почетни плакети "най-младите пенсионери" Мариана Константинова и Теменужка Асенова "За тези 50 г. училището е израснало, доказало се е и заема своето достойно място в системата на образованието в общината."
Кметът на Монтана Златко Живков е бивш ученик на Трето училище, по-късно познава школото като шеф на Регионалния инспекторат на образованието в областта:
"Радвам се, че днес съм с вас и имам спомени от тези 50 години от три различни декади – като ученик тук, като футболист на "Ком" и като млад министерски началник в края на миналия век съм изключително радостен да видя каква сериозна кадрова банка има берковското образование. За разлика от министерските и депутатските, тук кадровата банка е доста здрава."
Концерт с участието на настоящи и бивши възпитаници и гостуващи състави даде празничен финал на тържеството.
Училището отваря врати на 1 септември 1969 г. Ден по-рано, на първия педагогически съвет, е решено то да носи името на патриарха на българската литература Иван Вазов. Първият директор е Цветко Вацев. 

 
24.05.2019, 15:54 часа
936 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha