Циганка направи голям сеир в избирателна секция

Циганка направи голям сеир в избирателна секция

Бургазлийка, живееща в ромското гето Кумлука, се опита току-що да гласува и със своята лична карта, и с тази на съпруга й в избирателна секция №82 в ОУ „Христо Ботев”, съобщава Флагман.БГ. Анжа Асенова  е била засечена на входа на избирателната секция. Докарали я с лек автомобил, а в ръцете си тя държала двете лични карти – нейната и на съпруга й Байрям Асенов. 
Тя твърди, че мъжът й имал инсулт, а пред секционната избирателна комисия казала, че той е на легло заради „два инфаркта”. Бил почти сляп, нищо не виждал и не можел да се изправи от леглото.
Членовете на СИК 82 не успяха да вземат категорично решение дали да допуснат ромската баба да гласува за двама души. Препратиха я към председателя на комисията – солидна дама, която добре познава изборното законодателство и от въздуха отряза мераците на Анжа.
„Как така няма да ме оставите да гласувам?! Два пъти досега съм гласувала от негово име! Ще ме ядосате!”, гневи се циганката.
Застъпник се опита да убеди комисията да я допусне да упражни двоен вот и гарантира, че познавал мъжа й, който бил „много зле”. Но председателят, съвсем логично, отхвърлил искането.26.05.2019, 15:07 часа
3084 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha