Спортните журналисти на "Дарик" напуснаха "Гонг" заради "редакционна намеса"

Спортните журналисти на "Дарик" напуснаха "Гонг" заради "редакционна намеса" Спортните журналисти на "Дарик радио" повече няма да работят за сайта "Гонг" (Gong.bg), който отскоро е собственост на бизнесмена Кирил Домусичев. Предаването им вече няма да се казва "Спортно шоу "Гонг", а "Спортното шоу на Дарик радио".
Водещият на предаването Томислав Русев обясни в ефира на "Дарик радио", че основната причина за решението е, че журналистите са усетили "първите признаци на редакционна намеса".
Освен това от екипа на предаването са солидарни с техния колега и доскорошен главен редактор на "Гонг" Николай Александров. Той е известен фен на ЦСКА и подкрепи ръководения от Гриша Ганчев "ЦСКА-София". Ганчев от своя страна е в конфликт с Домусчиев по футболна линия. 
Ники Александров запази мълчание при раздялата с "Гонг", но се предполага, че "червените" му пристрастия са изиграли роля за нея.
От екипа на предаването уточниха, че няма да има промяна в начина, по който отразяват информацията около "Лудогорец", който също е собственост на Домусчиев.
"Гонг" беше част от сделката, с която Домусчиев придоби Нова тв и пакета медии на "Нетинфо". Сайтът беше създаден преди повече от 12 години от екипа журналисти, които сега са принудени да сменят името на предаването си.
Русев съобщи, че прекратява и договорът за влога "Без бутонки", който се продуцираше от "Нетинфо".  
"Спортният екип на "Дарик радио" спира всякакво редакционно участие в спортния сайт Gong.bg. Правим го по няколко причини. Първата е абсолютна солидарност с Ники Александров, който напусна спортния сайт Gong.bg. Няма да го карам да каже съответните мотиви, защото има договор за конфиденциалност. Много юристи ще слушат това наше издание. Така че няма да наливаме вода в тяхната мелница", каза Томислав Русев.
"Основният мотив да спрем да помагаме на граждански договори, както бяхме досега, е че забелязахме първите признаци на редакционна намеса, каквато нашият екип не понася по никакъв начин и не е търпял никога. Можем да влизаме в много подробности, но няма да го направим сега. Ако се наложи впоследствие ще имаме много поводи да говорим за това си решение. Много наши приятели остават на работа в Gong.bg и ние ще запазим приятелските си колегиални отношения с тях. Пожелаваме им лека работа и успех, ние винаги ще си обичаме този сайт, защото ние си го създадохме, ние си го обгрижвахме и ще си го приемаме като наш. Спортният екип на "Дарик радио" никога и по никакъв начин не е търпял и най-малка намеса във вижданията как да изглежда нашият продукт. Затова благодарим и на Радосвет Радев (собственикът на "Дарик" - бел.ред.), който ни търпи 26 години и половина да говорим това, което искаме", добави спортният журналист.
28.05.2019, 13:36 часа
992 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha