МИГ-Лом продължава да приема проекти за подобряване средата на живот и съхранение на културата

МИГ-Лом продължава да приема проекти за подобряване средата на живот и съхранение на културата                  ОБЯВА
За удължаване на краен срок


по процедура за подбор на проектни предложения
с един срок за кандидатстване  BG06RDNP001-19.185 по мярка 5-7.5 „Инвестиции за              публично ползване в инфраструктура за отдих, туристическа инфраструктура“от                  Стратегията ВОМР на МИГ-ЛОМ


Оперативна програма: ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ 2014 -2020г. Процедурата за безвъзмездна финансова помощ се реализира с финансовата подкрепа на Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.
Приоритетна ос : МЯРКА 19 ВОДЕНО ОТ ОБЩНОСТИТЕ МЕСТНО РАЗВИТИЕ Подмярка 19.2 „Прилагане на стратегии за Водено от общностите местно развитие“ от Програмата за развитие на селските райони  за периода 2014 – 2020 г.
Основната цел на процедурата:
Мярка 5-7.5. е насочена към изграждането инфраструктура, обезпечаваща атракционните дейности. Мярка 5-7.5 се съотнася към Приоритет 2 „Подобряване средата на живот на територията на МИГ ЛОМ,специфична цел 2.2. „Съхранение на богатия културен живот, пълноценно включен в развитието на местната икономика“.
Основната цел на мярката е да подпомогне развитието на туристически дейности и атракции, както и да създаде предпоставки за опознаване на културните забележителности на територията на МИГ-ЛОМ.
    1.     НАИМЕНОВАНИЕ НА МЯРКАТА ОТ СТРАТЕГИЯТА ЗА ВОМР
Мярка 5-7.5  „Инвестиции за публично ползване в инфраструктура за отдих, туристическа инфраструктура“
    2.    ДОПУСТИМИ КАНДИДАТИ
  • Община Лом
  • Юридически лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ), регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел;
  • МИГ ЛОМ
Допустими са само кандидати със седалище на територията  на МИГ ЛОМ.
  3.   ДОПУСТИМИ ДЕЙНОСТИ
1. Изграждане, реконструкция, ремонт, закупуване на оборудване и/или обзавеждане на туристически информационни центрове;
2. Изграждане, реконструкция, ремонт, закупуване на оборудване и/или обзавеждане на посетителските центрове за представяне и експониране на местното природно и културно наследство;
3. Изграждане, реконструкция, ремонт, закупуване на оборудване и/или обзавеждане на центровете за изкуство и занаяти с туристическа цел;
4. Изграждане, реконструкция, ремонт и закупуване на съоръжения за туристически атракции, които са свързани с местното природно, културно и/или историческо наследство и предоставящи услуги с познавателна или образователна цел;
5. Изграждане, реконструкция, ремонт и закупуване на съоръжения за туристическа инфраструктура (информационни табели и пътепоказатели за туристическите места и маршрути, съоръжения за безопасност, велоалеи и туристически пътеки).
  4.   ДОПУСТИМИ РАЗХОДИ
Допустими за подпомагане са следните разходи:
  1. Изграждане, включително отпускането на лизинг, или подобренията на недвижимо имущество;
  2. Закупуване или вземането на лизинг на нови машини и оборудване, обзавеждане до пазарната цена на актива;
  3. Нематериални инвестиции: придобиването или развитието на компютърен софтуер и придобиването на патенти, лицензи, авторски права, търговски марки.
  4. Общи разходи, свързани с изброените по-горе, например хонорари на архитекти, инженери и консултанти, хонорари, свързани с консултации относно екологичната и икономическата устойчивост;
Разходите по т. „4“ не трябва да надхвърлят 10% от сумата на разходите по т. „1“, „2“ и „3“
Разходите за разработване на бизнес план, включващ предпроектни изследвания и маркетингови стратегии или попълване на анализ-разходи-ползи (финансов анализ), извършване на предпроектни проучвания и окомплектоване на пакета от документи и консултантски услуги, свързани с изпълнението, и отчитане на дейностите по проекта до изплащане на помощта не следва да надхвърлят 5 на сто от стойността на допустимите разходи по т. „1“, „2“ и „3“.

5. ПЕРИОД ЗА ПРИЕМ И МЯСТО ЗА ПОДАВАНЕ НА ПРОЕКТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
Прием:
Начален срок за подаване на проектните предложения: 18.03.2019
Краен срок за подаване на проектни предложения: до 17.00  часа 02.06.2019

Крайният срок се удължава до 17.00 часа на 01.08.2019 г. 

Място на подаване на проектните предложения: Подаването на проектно предложение по настоящата процедура се извършва по изцяло електронен път чрез Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН 2020) единствено с използването на Квалифициран електронен подпис (КЕП), чрез модула „Е-кандидатстване“ на следния интернет адрес: https://eumis2020.government.bg.
  6.   БЮДЖЕТ НА ПРИЕМА
Общ размер на БФП - 97 790,00 лв. (100%), от които средства от ЕЗФРСР - 88 011,00 лв. (90%) и национално съфинансиране 9 779,00 лв. (10%)
   7.   МИНИМАЛЕН И МАКСИМАЛЕН РАЗМЕР НА ФИНАНСОВАТА ПОМОЩ  ПРЕДОСТАВЯНА ЗА ПРОЕКТ
Всеки кандидат може да кандидатства за безвъзмездна финансова помощ като изготвеният от него проект трябва да се вмества в следните минимални и максимални граници:
  • Минимален размер на безвъзмездната финансова помощ:     7 000,00 лв.
  • Максимален размер на безвъзмездната финансова помощ:  97 790,00 лв.
Процент на съфинансиране:
Финансовата помощ е в размер 100 % от общия размер на допустимите за финансово подпомагане разходи за проекти, които след извършване на инвестицията не генерират нетни приходи.
 
  1. КРИТЕРИИ ЗА ИЗБОР НА ПРОЕКТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ И ТЯХНАТА ТЕЖЕСТ
Постъпилите проектни предложения се оценяват в съответствие със следните критерии за подбор:
  КРИТЕРИИ ЗА ИЗБОР Максимален брой точки
1 Проекти за развитие на интегриран туризъм 30
2 Дейностите по проекта се осъществяват в селата 10
3 Проекти, които отговарят на приоритетите на общинските стратегически документи, отнасящи се до туризма (Общински план за развитие, Стратегия за туризма и др.). 10
4 Кандидатът е Юридическо лице с нестопанска цел 20
5 Проектът включва дейности с позитивен принос към околната среда
  • над 50 % от инвестициите са насочени към дейности, опазващи околната среда
10
6 Кандидатът не е получавал подкрепа от Общността за подобна инвестиция 10
7 Проектът предвижда използването на местни доставчици на стоки и/или услуги 5
8 Проектът ще създаде работни места при изпълнение на допустимите дейности /ще бъде наемана местна работна ръка/ 5
  ОБЩО:
Подпомагат се проекти, които са получили минимален брой от 10 точки по критериите за подбор.   (Минималният праг точки е въведен съгласно Минималните изисквания към реда за оценка на проектни предложения и е определен с  Решение №1 и №2 по 2т./Протокол№13 от 13.09.2018 г. на УС на МИГ ЛОМ.
100

9.   ЛИЦА ЗА КОНТАКТ И МЯСТО ЗА ДОСТЪП ДО ПОДРОБНА ИНФОРМАЦИЯ
Лице за контакт: експерт стратегия, тел. 0877944759 е-mail: [email protected]
Пълният пакет документи за кандидатстване се публикуват на следните интернет адреси:
Настоящата обява се публикува на сайта на Единния информационен портал за обща информация за управлението на Структурните фондове и Кохезионния фонд на Европейския съюз в Република България - http://www.eufunds.bg.;

Кандидат в процедура може да иска разяснения по документите за кандидатстване в срок до три седмици преди изтичане на срока за кандидатстване на електронната поща на МИГ  [email protected]www.http://miglom.org .

Разясненията се публикуват на електронната страница на МИГ и в ИСУН, в срок до 10 дни от получаването на искането за разяснение, но не по-късно от две седмици преди изтичането на срока за кандидатстване.

10. НАЧИН ЗА ПОДАВАНЕ НА ПРОЕКТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
Подаването на проектно предложение по настоящата процедура се извършва само по електронен път чрез попълване на електронен формуляр в Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН 2020) https://umis2020.government.bg/bg/s/Procedure/Active
 
03.06.2019, 14:54 часа
734 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha