Заместник-министърът на труда и социалната политика посети Видин

Заместник-министърът на труда и социалната политика посети Видин Заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова посети Видин. Поводът за визитата бе началото на информационната кампания „Промяната е в нашите ръце“. Тя се организира от Министрество на труда и социалната политика, съвместно с Центъра за развитие на човешките ресурси и регионални инициативи. На събитието присъстваха кметът на Община Видин Огнян Ценков,  областният управител Албена Георгиева, част от екипа по проекта, заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика Венци Пасков, много граждани и заинтересовани лица.
На днешната среща бе представена Националната стратегия за активен живот на възрастните хора, която е част от Управленската програма на българското правителство 2017-2021.
Кметът Огнян Ценков откри кампанията: „В едно цивилизовано общество няма нищо по-естествено от вниманието и грижите към хората от третата възраст.С труда и ангажираността си през годините възрастните хора са оставили своя отпечатък върху просперитета на нашето общество. Всички ние приемаме и се отнасяме с разбиране към проблемите им, като се стремим да помагаме, но и да черпим опит от тях, защото възрастните хора продължават да участват активно в обществения живот“ – каза Ценков.
В словото си заместник-министърът заяви: „Възрастните хора не са бреме, а потенциал, който ние трябва да използваме. Подобряване стандарта и качеството на живот на населението е национален приоритет.“  Тя добави, че демографските тенденции в застаряването на населението са е факт не само за България,  но и за цяла Европа.
На форума бяха представени приоритетите на Стратегията, с която се цели да се създадат условия за активен и достоен живот на хората от третата възраст, чрез осигуряване на равни възможности за пълноценното им участие в икономическия и социален живот на обществото.
Заместник-кметът Венци Пасков отбеляза, че разрешаването на социалните проблеми е приоритет в политиката на Община Видин, която се развива успешно чрез функционирането на общо 22 социални услуги, делегирани държавни или общински дейности, за деца и възрастни в неравностойно положение. 
Срещата премина при голям интерес  и дискусия с граждани.
04.06.2019, 09:30 часа
647 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha