Ученици чистиха "Калето" в Монтана

Ученици чистиха "Калето" в Монтана Ученици от Монтана чистиха "Калето" в Световния ден на околната среда, 5 юни. Тази година темата е "Замърсяване на въздуха"  и е призив за действия в борбата срещу едно от най-големите екологични предизвикателства на нашето време, съобщи Алексиния Николова, главен експерт в РИОСВ Монтана. Ученици от екоклуба към езиковата гимназия в Монтана, с преподавател Дияна Иванова, и експерти от контролния орган почистиха лесо-парк "Калето".
"Замърсеността на въздуха влияе не само върху здравето на човека и растежа на икономиката. Фините прахови частици, които са резултат от работата на дизеловите двигатели и отоплението на твърдо гориво са токсичен замърсител с кратък жизнен цикъл и влияние върху климата. Ако намалим емисиите на такива замърсители, можем да забавим глобалното затопляне...", каза Алексиния Николова и допълни, че всеки един от нас може да спомогне за опазване на атмосферния въздух.
"Използвай обществен транспорт, пътувай споделено, карай велосипед или се придвижвай пеша. Премини на хибриден или електрически автомобил, изключи двигателя на автомобила, когято не си в движение... Компостирай, рециклирай нетоксичните отпадъци, използвай нетоксични бои... Заедно можем да победим замърсяването на въздуха...", заяви Николова. 
05.06.2019, 16:23 часа
1392 1
Коментари

bako

05.06.2019, 21:11 часа
smoko videhte li ga pone 2.5m a
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha