Германския Ангел на смъртта получи доживотна присъда

Германския Ангел на смъртта получи доживотна присъда Бившият германски фелдшер Нилс Хьогел получи доживотна присъда, след като бе признат за виновен в убийството на 55-ма свои пациенти, предаде Би Би Си.
Магистратите в северния град Олденбург са приключили днес поредния процес срещу бившия медицински работник, наречен от медии във Федералната република Германския ангел на смъртта. Председателстващият заседанието съдия е определил деянията на мъжа като излизащи извън всякакви законови и морални норми. Себастиан Бюрман е постановил най-масовият убиец в съвременната история на Германия да остане зад решетките до края на дните си.
Хьогел след като е чул решението на съда е поискал прошка от близките на своите жертви.
"Аз не мога да приема, че дядо ми си е отишъл от ръцете на човек, чиято задача е била да пази живота и здравето на хората", е заявил Кристиян Марбах, от своя страна.
Дейността на Ангела на смъртта е била разкрита през 2005 г. Тогава пациент на Хьогел успя да оцелее, a фелдшерът - бе осъден на седем години и половина за опит за убийство. При последвалото разследване медицинското лице е призна за това, че е лишил от живот още хора.
06.06.2019, 15:49 часа
1312 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha