Вижте кой спечели петото издание на турнира по футбол "Радецки” в Козлодуй /снимки/

Вижте кой спечели петото издание на турнира по футбол "Радецки” в Козлодуй /снимки/ На 8 и 9 юни, стадионът, в централната градска част на Козлодуй, прие мачовете от петото издание на традиционния футболен турнир на Червена чета „Радецки”. Тази година участие в надпреварата взеха училищните отбори на ОУ „Васил Левски” /Кнежа/, СУ „Христо Ботев” /Козлодуй/, СУ „Христо Ботев” /Оряхово/, СУ „Нешо Бончев” /Панагюрище/, ОУ „Христо Ботев” /с. Търнава/, ПМГ Враца, СУ „Св. св. Кирил и Методий” /Козлодуй/, и сборен отбор на Червена чета „Радецки”.
Стартът бе даден в съботния ден, в 9:00 часа, а слънчевото време беше предпоставка за един страхотен празник на спорта. В 12:00 часа последва кратка програма по откриване на турнира, в която се включиха официалните гости на събитието – инж. Весела Вълкова, заместник-кмет на община Козлодуй, Янчо Янков, директор Производство в „АЕЦ Козлодуй” ЕАД, Пламен Петков, гл. инж. в ДП РАО и Любомир Димитров, председател на „Червено Панагюрище”. След официалното откриване и представяне на всеки един от отборите, последва кратка обедна почивка за младите футболисти, след която бяха изиграни всички мачове от груповата фаза.
Развръзката на турнира бе оставена за неделния ден, когато се изиграха полуфиналите, мачът за третото място и финалът. В крайна сметка в битка за първото място излязоха отборите на миналогодишния първенец – СУ „Св. св. Кирил и Методий” Козлодуй, и ПМГ Враца. Двата тима изиграха изключително равностоен мач, който в редовното време завърши наравно 1:1. При изпълнението на дузпите ПМГ се наложиха с 5:4, но след проверка от организаторите се оказа, че във врачанския отбор е играл некартотекиран играч, което доведе до служебно присъждане на титлата на тима от СУ „Св. св. Кирил и Методий” /Козлодуй/.
В мачът за третото място отборът на ОУ „Васил Левски” /Кнежа/, се наложи над отбор на Червена чета „Радецки”. След завършването на турнира бе изигран приятелски мач между отборите на ЦСКА София (набор 2005) и „Първа атомна” (набор 2005), който завърши при резултат 5:1 за червените. Всички участници в турнира получиха от организаторите екипи и топки, а призьорите и купи и медали.
Инж. Весела Вълкова връчи купата на новия-стар шампион – СУ „Св. св. Кирил и Методий” /Козлодуй/.
09.06.2019, 17:20 часа
1045 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha