БДЖ разделя майки и деца в различни купета

БДЖ разделя майки и деца в различни купета БДЖ продължава да поставя майки и деца в различни купета при закупуване на билез със запазено място. За това алармираха пътници. Поредният случай е от събота, 8 юни, когато майка с дете купили двупосочни билети със запазени места по маршрута София-Червен бряг-София. Билетите били взети от касата на Централна гара София в събота сутринта за влак номер 2611, потеглящ по разписание в 10 часа. Майката и детето не получили места едно до друго, но тъй като били в едно купе, не се оплакали, а просто помолили друг пътник за размяна, пише "Телеграф".
Голямо било учудването им обаче, когато вчера заверили билетите си за връщане с влак номер 2610, потеглящ от Червен бряг за София в 9.51 часа. Оказало се, че майката получила запазено място в едно купе, а детето - през четири купета от това на майката. Причината за странните резервационни решения е в софтуерната програма, която дава разделени места дори и когато са закупени заедно, обясниха от БДЖ. 
Постепенно въвеждана в експлоатация от миналата година, се оказва, че в нея има пропуск. Той касае визуализацията на местата в момента на покупката, когато касиерът ги запазва за пътника. В такива случаи запазените места трябва да бъдат въвеждани ръчно от касиера, защото те не се визуализират на екрана пред него. Така майки и деца получават далечни запазени места заради съвкупност от софтуерен пропуск и немарлив касиер.
В момента от "Информационно обслужване" АД, който са разработили програмата, правят изцяло нов резервационен модул.
10.06.2019, 09:20 часа
708 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha