Модернизация на водопроводната мрежа започва във Вършец

Модернизация на водопроводната мрежа започва във Вършец Подмяна на водопровод и последващ ремонт и на 8 улици започва във Вършец. Средствата са от инвестиционната програма на общината за 2019 година. Ще бъдат обхванати улиците: "Д-р Константин Пенев" - от ул. "Република" до ул. "Серафим Георгиев"; ул. "Архитект Нешев" - от ул. "Република" до ул. "Серафим Георгиев"; ул. "Алеко Константинов"; ул. "Иван Вазов"; ул. "Трети март"; ул. "Георги Д. Истатков" - от ул. "Република" до ул. "Явор"; ул. "Явор" - от ул. "23 септември" до ул. "Георги Д. Истатков"; ул. "23 септември" - от ул. "Република" до ул. "Явор".
"Трябва първо да се подмени компрометираният водопровод, за да не се налага след това да се разкопава и да се прави повторно. С постановление на Министерски съвет община Вършец получи 900 000 лева за модернизация на водопроводната мрежа в града, което ще включва след подмяната на водопровода асфалтиране и изграждане на нови тротоари“, каза кметът Иван Лазаров.
Близо 2 млн. лева е спечелила общината и за изпълнение на проект "Реконструкция и рехабилитация на част от уличната мрежа на гр. Вършец, община Вършец". Финансирането е по програмата за развитие на селските райони, ще бъдат ремонтирани 8 улици, които са със сменен водопровод. Подлежащи на реконструкция са ул. "Я. Сакъзов", "Цар Симеон", "Н. Вапцаров", "В. Априлов", "Липа" и "Н. Геров", а на рехабилитация - ул. "Христо Ботев" и ул. "Първа".
Общата дължина на уличната мрежа, която ще се ремонтира е 2,97811 км.

 
10.06.2019, 16:38 часа
1517 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha