Скандал! Янко Харалампиев изпратен да си доучва, от МВР Враца крият къде е

Скандал! Янко Харалампиев изпратен да си доучва, от МВР Враца крият къде е Началникът на група „Пътен контрол“ към сектор „Пътна полиция“ във Враца Янко Харалампиев е изпратен да си доучва, научи ексклузивно агенция BulNews. От 27 май през следващите 6 месеца той ще кара курс за първоначална полицейска подготовка в академията на МВР в Симеоново. Той е задължителен за всеки, който започва работа в системата на МВР. През това време Харалампиев ще бъде заместван от инспектор Венци Александров.
Репортер на BulNews поиска официална информация от областната дирекция на полицията къде е той и защо е изпратен там. От пресцентъра обаче ни отговориха, че случващото се около дългогодишния полицейски шеф не представлява интерес за обществото и по тази причина няма да бъде съобщено нищо за него.
За проблеми с ценза на началника на „Пътен контрол“ се заговори още миналата година. Тогава директорът на полицията Янко Янколов беше си харесал своя адаш за началник на КАТ и дори беше подкарал на уволнение сегашния шеф Иван Коцев. По тази причина Коцев внезапно се разболя за дълго време и докато окомплектоваха документите на Харалампиев се оказа, че не е изкарал курса за първоначална полицейска подготовка. Това спря реализирането на идеята. Малко след това като по чудо Коцев оздравя и се върна на работа в своя кабинет.
Една седмица, преди да замине на подготовка в Симеоново, репортер на медията ни разговаря с Харалампиев в опит да научи какво ще прави през следващите месеци. Тогава той категорично отрече, че е необходимо да кара каквито и да е курсове, защото много отдавна имал всички квалификации. В редакцията се пази запис как Харалампиев горещо отрича, че има нужда да ходи на задължителна подготовка в академията на МВР. 5 дни по-късно той вече е в Симеоново и трупа знания, които досега не е бил получил.
Липсата на първоначалната полицейска подготовка прави назначаването му за началник на група „Пътен контрол“ неразбираемо. По закон това не би трябвало изобщо да се е случило, тъй като той няма право да заема тази позиция в КАТ, но въпреки всичко това е факт.
След 6 месеца прясно завършилият академията на МВР Янко Харалампиев вече спокойно ще може да смени досегашния началник Иван Коцев. Разбира се, необходимо и достатъчно условие да стане тази рокада е Янко Янколов все още да е директор на полицията във Враца.
Възможно е обаче през това време да се случат и съвсем други неща, тъй като срещу Харалампиев има подадена жалба, подписана от 10 катаджии, които искат от министъра техният началник да бъде уволнен.
12.06.2019, 08:39 часа
9769 8
Коментари

елвиса-военен

12.06.2019, 19:40 часа
абе,незнам кой какъв началник е в тоя КАТ,ама аз понеже немам кола и като съм ходил с приятели и там се чака по 2,3 дена за един номер.баща ми ми каза,че е така от години и няма никаква организация,верно си е смрад пълна е там

Skromen мирянин

12.06.2019, 19:11 часа
Абе в това мевере само лъжливи овчарчета и телкаджии ли работят ?!

:-)

12.06.2019, 19:10 часа
И дали е тъп не знам, ама като ви е началник си представете пък вие колко сте тъпи.

:-)

12.06.2019, 19:09 часа
Когато Янко е заел тази длъжност, не е било задължително да има такъв курс. Това е въведено по-късно. Ако някой от СОБТ се пенсионира и реши да работи като охранител, кара курс за безопасно боравене с огнестрелно оръжие. БГ простотии.

нсж

12.06.2019, 17:55 часа
Плювайте, плювайте, наесен като се върне ще видите....

запознат

12.06.2019, 17:53 часа
Тоя е толкова тъп, че не 6 месеца, а 6 години да учи пак нищо няма да стане от него! Но за съжаление който не се е реализирал в армията, се реализира в МВР.

просветен

12.06.2019, 09:49 часа
Недопустимо е без завършен курс по първоначална полицесйка подготовка да си служител в МВР и то на ръководна инспекторска длъжност. Как е работел в системата досега, явно ще остане загадка...

ivo

12.06.2019, 09:34 часа
smeshnik
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha