Министърът на образованието посети СУ "Христо Ботев" във Враца

Министърът на образованието посети СУ "Христо Ботев" във Враца Днес министърът на образованието и науката Красимир Вълчев посети Средно училище „Христо Ботев“ във Враца.
Посрещнат от въодушевените ботевци, Вълчев проследи за кратко провеждането на „класна стая на открито“ от начален етап, а след това разгледа модерната материално-техническа база на училището. 
Кулминацията на посещението на министъра бе разглеждането на вече изградената виртуална STEM лаборатория по биология, анатомия и здравно образование, където бъдещите биолози демонстрираха обучение чрез новото дидактическо средство - холограмни репрезентации. 
В знак на признателност и уважение за приноса в развитието на училището и с огромна благодарност за доверието към нас в оказана подкрепа за изграждането на виртуална STEM лабораторията по биология, анатомия и здравно образование – една сбъдната за нас мечта, от името на ръководството и учителския колектив на Красимир Вълчев бе връчен почетния плакет на училището.
"Благодарни сме, че с изграждането на лабораторията се завърши цикълът от кабинети за обучение по профилиращи предмети, а от следващата учебна година и по някои предмети от професионалната подготовка по специалностите: „Извършване на термални процедури в балнеологични и възстановителни центрове“ и „Асистент на лекар по дентална медицина“, казаха от школото.
Министър Вълчев се запозна с летописната книга - библиографска рядкост, в която продължава да се пише историята и до днес. По традиция министъра се вписа в почетната книга на училището. Наша отговорност е да изпълним посланието му.
Министър Вълчев бе придружен от народния представител Красимир Богданов, областния управител Малина Николова, зам.-кмета Петя Долапчиева, началника на РУО Галина Евденова и началника на отдел „Образование и култура“ към община Враца Стела Димитрова.
11.06.2019, 14:38 часа
1157 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha