Данаил Кирилов подава оставка, ако тази ЕК не свали мониторинга

Данаил Кирилов подава оставка, ако тази ЕК не свали мониторинга Министърът на правосъдието Данаил Кирилов ще подаде оставка, ако до края на мандата на тази Европейска комисия европейското наблюдение над съдебната система не бъде свалено, съобщава БНР, цитирайки думите на самия Кирилов на срещата му в Брюксел с ресорния еврокомисар Вера Йоурова.
"Ако не отпадне мониторинга, ще представя оставката си като министър на правосъдието. Вера Йоурова смята, че сме имаме много сериозен напредък и че имаме шанс, но коментарът беше в рамките на възможността точно този състав на Комисията да се произнесе по този въпрос", заяви той.
По думи на правосъдния министър комисар Йоурова имала съмненията относно прекратяване на евронаблюдението не заради липсата на реформи, а заради малкото оставащо време до 31 октомври, когато изтича мандатът на комисията "Юнкер".
Припомняме, по-рано днес стана ясно, че датата за избор на нов главен прокурор се изтегля от 14 ноември на 24 октомври. Според Кирилов това ще даде както повече време за приемственост между Сотир Цацаров и неговия наследник, така и време за реакция във връзка с финалния указ на президента.
13.06.2019, 13:50 часа
518 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha