Отблъскващите грешки, които може да ви лишат от целувка

Отблъскващите грешки, които може да ви лишат от целувка Вероятно ще се изненадате да разберете, че хората не са единствените, които изпитват удоволствие при целувка. Шимпанзетата и по-малките им събратя бонобо също познават това усещане.
Целуването води до отделяне на окситоцин в човешкото тяло, често наричан "хормон на любовта" или "хормон на прегръдката", както и на хормона на щастието ендорфин.
Младежите на възраст от 18 до 24 години се целуват средно 11 пъти седмично, а 5 % от хората над 45 години - повече от 31 пъти в седмицата. Към негативните страни се отнася фактът, че двама души обменят между 10 милиона и 1 милиард бактерии.
Френската целувка всъщност е вид тренировка, защото при нея се включват всички 34 лицеви мускула, а ако е страстна - гори 6,4 калории на минута. В една целувка се съдържат средно 6,4 % мазнини, 4,1 % сол, 1,6 % органична материя, 81 % вода и 6,3 % протеини.
Основните неща, които анкетираните посочиха като отблъскващи грешки на партньора, са на първо място лошият дъх, на второ - сблъскването на зъби. Третата позиция хората отредиха на мириса на цигари, а четвъртата и петата съответно на шумната целувка и на напуканите устни. 
17.06.2019, 11:00 часа
1008 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha