Най-дългото северозападно хоро ще се извие в Замфирово

Най-дългото северозападно хоро ще се извие в Замфирово В монтанското село Замфирово се готвят да направят най-дългото северозападно хоро. Идеята е на организаторите на традиционния "Гушански събор по Спасовден", който започва тази вечер, обясни доброволецът Екатерина Куздова и отправи покана към слушателите на Радио ВИДИН:
"Да дойдат, за да направим най-дългото северозападно хоро в събота, от 21 часа, с Поли Паскова и Илия Луков, Гушанската духова музика и още много, много изненади... Нашият парк е доста голям, може да поеме доста хора, така че от цяла Северозападна България да дойдат хора, ще има къде да ги посрещнем... Искаме да съберем като начало много хора на едно място, но защо пък не и рекорд да направим..."
Освен най-дългото северозападно хоро, съборът ще предложи богата програма с участието на самодейци от региона и гостуващи изпълнители от България и Сърбия:
"Очакваме международно участие със сръбски духов оркестър в петък, 14 юни. На 15 юни програмата е изцяло фолклорна... Има конкурс за автентична носия, даже имаме заявка за носия на 180 години... В събота следобед ще има различни фолклорни формации. Фолклорни състави ще се явят със своя автентичен фолклор и всеки ще покаже какво може - ще има надигравания, ще има различни задявки... В неделя ще има детско шоу с аниматори, надяваме се времето да бъде хубаво и сме готови да посрещнем всички..."
Официалното откриване на "Гушанския събор по Спасовден" е тази вечер, от 20 часа. Забавленията ще продължат до неделя.

  
14.06.2019, 12:25 часа
818 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha