СУ „Христо Ботев“ Враца проведе кампания за превенция трафика на хора и безопасен интернет

СУ „Христо Ботев“ Враца проведе кампания за превенция трафика на хора и безопасен интернет Средно училище „Христо Ботев“ Враца проведе кампания за превенция трафика на хора, безопасен интернет и ползване на социалните мрежи и сайтове за запознанства. Партньори тази година са Районно управление на полицията – Враца.
Целта на кампанията е да се повиши информираността сред младите хора за престъплението „трафик на хора“, видовете експлоатация, причините за въвличане, кои са уязвимите групи, какво преживяват жертвите и как можем да се предпазим. Това ще допринесе за повишаване на съпричастността към жертвите и развиване на чувствителност към проблема трафик на хора.
В рамките на кампанията Илияна Минкова – инспектор Детска педагогическа стая, и Калоян Къчев разговаряха с учениците за рисковото поведение и развиване на умения за разпознаване и предотвратяване въвличането в трафик на хора и дискусия по темата. Учениците бяха информирани кои са специфичните уязвими групи по отношение рисковете от въвличане в схеми на трафик на хора чрез интернет, безопасно ползване на социалните мрежи и сайтове за запознанства, а темата за телефонните измамни предизвика огромен интерес, и коментари.
14.06.2019, 18:22 часа
902 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha