ДП РАО празнува в Козлодуй с приятели и партньори 15 години от създаването си /снимки/

ДП РАО празнува в Козлодуй с приятели и партньори 15 години от създаването си /снимки/ Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци“ отпразнува вчера 15 години от създаването си в Ботев парк в Козлодуй. С думи на благодарност към целия колектив се обърна изпълнителният директор на предприятието инж. Дилян Петров.
„Преди 15 години започнахме 15 човека, а днес сме 1015. За тези години ние се доказахме като един от необходимите важни стълбове в развитието на енергийната система. Продължаваме да работим с грижа за хората и околната среда. Благодаря на целия колектив за усилията и ви желая здраве и хубав празник“, заяви от сцената той.
Заместник- изпълнителният директор по “ФАиС” Маргарита Коркинова припомни възходящото развитие на предприятието през тези 15 години и филм по темата, който е бил представен на БУЛАТОМ и можеше да се види на мултимедиен екран. Тя подчерта, че освен важните производствени задачи, служители на РАО развиват научна дейност.
Главния инженер на СП „НХРАО“ Ира Стефанова подари символично своята книга за управлението на радиоактивните отпадъци на директора на ПГЯЕ инж. Снежина Цветанова, за да се предадат знанията на първия випуск на новата паралелка в училището, която ще бъде сформирана за първи път от новата учебна година.
От своя страна инж. Цветанова благодари на ДП РАО за подкрепата и подчерта, че партньорството им ще се задълбочава.
Заместник- изпълнителният директор Георги Разложки получи друго издание за правните аспекти на радиоактивните отпадъци на Олга Борисова, която вече е преподавател във Варненския университет. Той също поздрави колектива с празника.
Тържеството продължи с концерт на народната певица Росица Пейчева и изпълненията на формация “Етно ритъм“, които пресъздадоха фолклорните традиции на различни региони на България. Младите танцьори бързо предизвикаха на хорото десетки служители на ДП РАО. За всички имаше вкусна почерпка, а децата можеха да поиграят на воля в красивия парк.
15.06.2019, 11:46 часа
1625 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha